Доставка и връщане

I. Начини на доставка

 • Доставяме само на територията на България;
 • Не предлагаме опция тест преди заплащане;
 • Поръчаният продукт ще ви бъде доставен с куриерска фирма Спиди;

II. Цени за доставка

До адрес на получател:

 • цената за доставка до адрес е 8 лв;
 • при поръчка над 70 лв. куриерската услуга е безплатна;
 • срокът за доставка е от 1 до 7 работни дни, ако продукта е наличен;

До поискване в офис на Спиди или АПС ( автоматични пощенски станции):

 • цената за доставка до офис или АПС е 6 лв.;
 • при поръчка над 70 лв. куриерската услуга е безплатна;

Максималното време за престой на пратка в офис на Спиди е 7 дни. Ако клиентът не потърси пратката си в посочения срок или я откаже, тя се връща директно към подателя.

Максималният срок за престой на пратка в АПС (Автоматична Пощенска Станция) е 48 часа. Ако получателят не вземе пратката си в този срок, тя се премества в найблизкия офис на Спиди до съответната АПС, където престоява още 5 дни.

Ако продукта не е наличен ще се свържем с вас, за да ви дадем повече информация.

III. Начини на плащане

 • Наложен платеж – Наложеният платеж (в брой) е най-използваният метод за плащане. Продуктът заплащате на куриера при доставката.

IV. Рекламация

Въпреки че онлайн магазин www.jokerspecialtycoffee.com полага всички усилия, продаваните продукти да бъдат с най-високо качество, може да се случи така, че да получите дефектен/грешен продукт. В такава ситуация имате право в 14-дневен срок да направите рекламация,връщане или замяна.

(1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на приемане на стоката от Доставчика чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика в платформата jokerspecialtycoffee.com в Приложение № 1 към тези общи условия.
(2) Правото на отказ по ал. 1 не се прилага в следните случаи:
1. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;
2. за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност, включително и предлаганата от Доставчика услуга за смилане на предлаганите сортове кафе ;
3. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
4. за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
5. за доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката, включително и кодове за активиране на лицензи на софтуер, функции в софтуер или виртуални средства за разплащане;
6. за доставка на вестници, периодични издания или списания с изключение на договори за абонамент за доставката на такива издания.
(3) Когато доставчикът в платформата jokerspecialtycoffee.com не e изпълнил задълженията си за предоставяне на информация, определени в Закона за защита на потребителите, Потребителят има право да се откаже от сключения договор в срок до една година и 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. Когато информацията е предоставена на потребителя в рамките на срока за отказ, същият започва да тече от датата на предоставянето й. Потребителят има право да отправи изявлението за отказ по този член директно пред Доставчика чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика в платформата jokerspecialtycoffee.com в Приложение № 1 към тези общи условия.
(4) Когато Потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, Доставчикът възстановява всички суми, получени от потребителя, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора. Доставчикът възстановява получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.
(5) При упражняване на правото на отказ, разходите за връщане на доставените стоки се приспадат от сумите за възстановяване по ал.4, освен в случаите, когато потребителят организира сам и за своя сметка връщането на стоките. Доставчикът няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от Доставчика.
(6) Потребителят се задължава да съхранява получените Доставчика в платформата стоки и да осигури запазването на тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1.
(7) Потребителят може да упражни правото си на отказ от договора с Доставчика като отправи писмено изявление до Доставчика чрез стандартния формуляр за отказ от договора, достъпен на адрес jokerspecialtycoffee.com и в Приложение № 1 към тези общи условия.
(8) Когато доставчикът в платформата jokerspecialtycoffee.com не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на Потребителя докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.
(9) Независимо от горните хипотези, Потребителят се задължава да върне стоката в търговски вид, който позволява последващата й продажба, освен ако разопаковането на стоката води до очевидно нарушаване на търговския вид на стоката, като но не само разрушима кутия, херметически опаковки и други сходни случаи. В случай на нарушен търговски вид на стоката, Доставчикът има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид.
(10) В случай на упражняване на правото на отказ по този член, счита се че Потребителят е упражнил и право на отказ по отношение на бонус съдържанието, принадлежащо към стоката.

V. Как да направите рекламация?

Mожете да направите рекламация чрез СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ, или чрез:

 • Имейл: hi@jokerspecialtycoffee.com
 • Телефон: +359878236680