Специално кафе

Може ли да се използва специалното зелено кафе за отслабване?

зелено кафе за отслабване

Зеленото кафе добива голяма популярност преди няколко години в САЩ, когато е споменато в известното предаване на д-р. Оз като част от експеримент за намаляване на килограмите. То бързо става хит в Щатите, където проблемите с наднорменото тегло засягат голяма част от населението. Скоро, славата му като продукт за отслабване се разнася по целия свят.

Какво всъщност представлява зеленото кафе? Много просто – това са обикновени кафени зърна, които все още не са изпечени. В суров вид, те съдържат полезни съставки, които намаляват или изчезват съвсем в процеса на изпичане на кафето – например антиоксиданти и други фармакологично активни съединения като хлорогеновата киселина.

А когато говорим за специално кафе, което е неизпечено или с ниска степен на изпичане – можем да разчитаме на възможно най-високо качество и възможно най-добър ефект.

Зелено кафе: употреба

Приемът на зелено кафе за отслабване от години е обект на дискусия както в онлайн пространството, така и в научните среди. Според Medical News Today, зеленото кафе може да се приема на зърна или като екстракт, но рядко можем да попаднем на информация за употребата на зелено кафе мляно, например.

Хлорогеновата киселина, която се съдържа в споменатото зелено кафе (зърна, които не са печени) има няколко потенциални благоприятни ползи за здравето, като например:

  • Антиоксидантни свойства;
  • Противовъзпалително действие;
  • Антихипертензивни вещества.

Всички те са разгледани в проучване, налично в National Library of Medicine. На зеленото кафе се приписват и други потенциални ползи за здравето, като например подобряване на нивото на кръвното налягане и нивата на холестерола.

Зелено кафе: кофеин и прием

Един от основните въпроси за отслабването със зелено кафе е свързан именно с кофеина в този вид продукт. Чисто и просто, защото неговото ниво е доста по-високо от това в изпечените кафени зърна.

Ето защо, приемът на зелено кафе трябва да бъде умерен и е добре да бъде консултиран със специалист, особено ако имате здравословни проблеми или алергии. Високите нива на хлорогенова киселина, приети за кратко време, могат да ускорят пулса – затова зеленото кафе не се препоръчва за прием от бременни и кърмещи жени.

И все пак – приемът на напитка от зърна от зелено кафе е доста по-щадящ от пиенето на концентрат от зелено кафе под формата на хранителна добавка, поради по-ефективния начин на усвояване от организма.

Зелено кафе на зърна за отслабване - как работи?

Основният фактор, покачващ интереса към зеленото кафе са именно потенциалните ползи за редуциране на теглото. Доста проучвания и статии по темата твърдят, че зеленото кафе има положителен ефект върху свалянето на килограми.

Именно д-р Оз в своето шоу дори гръмко заявява, че при редовен прием на зелено кафе, диети и упражнения не са нужни. Макар и тези твърдения да звучат твърде смело, зеленото кафе доказано съдържа редица съставки, които могат да влияят добре на организма, включително:

  • Да подобрят храносмилането и усвояването на веществата;
  • Да намалят нуждата от прием на въглехидрати;
  • Да дадат допълнителна енергия по време на тренировка;
  • Да ускорят изгарянето на мазнини както по време, така и след динамична физическа активност.

Дългосрочната загуба на тегло със сигурност не може да бъде постигната само и единствено с прием на зелено кафе. И все пак – то се доказва като един от най-добрите естествени стимулатори на организма в процеса на за отслабване чрез тренировки и интелигентно функционално хранене.

Зелено кафе за отслабване - как се пие?

Приемът на зелено кафе (напитка) става по подобие на зеления чай. В интерес на истината, сходство съществува дори и във вкуса на двете напитки.

За целта, можете да приемате неизпечено зелено кафе като заместител на традиционното кафе в ежедневието си, за да експериментирате с потенциалните ефекти. Все пак – в никакъв случай не прекалявайте и не приемайте по-големи количества кафе, отколкото бихте приемали обикновено.

Все още е прекалено рано да се правят гръмки изказвания относно ефекта на зеленото кафе за регулация на теглото. Налице са достатъчно благоприятни фактори, които да насърчат неговата употреба, но това трябва да става в премерени количества и, разбира се, от висококачествени сортове.

В живота, за жалост, няма вълшебно хапче или напитка, които да правят чудеса. Затова можем да завършим с един обобщен съвет – пийте зелено кафе и му се наслаждавайте, но не забравяйте да се храните пълноценно и да тренирате редовно, за да можете да имате тялото, за което мечтаете.